Set & Sket


Koncert med Anders Roland


Tirsdag den 7. august kl. 19.00 i Lodbjerg Kirke

GUITARIST, SANGER OG SANGSKRIVER Anders Roland (67 år) er en garvet veteran på vise- og folkemusikscenen. Lige fra Hvalsøspillemændene i 70erne har han vandet og gødet rødderne indenfor mange grene af musiklivet - som sanger, sangskriver og komponist - og han er en alsidig akustisk musiker på guitar, violin og flere andre strengeinstrumenter. Kort efter sangskriverdebuten i 1981 begyndte han sit mangeårige, folkekære samarbejde med Erik Grip, hvis makker og modstykke han var i lange perioder i 80erne og 90erne.

I 1984 begyndte han samarbejdet med guitaristen Finn Olafsson. Med deres tilbagelænede lyriske og instrumentale overskud blev de hurtigt landets førende guitarduo, med utallige koncerter og masser af kompositioner for TV, film og radio, og det sidste af deres forelø- big 5 albums »Blues« blev nomineret til DMA Folk i 2007. Anders Roland har i dag et fornyet fokus på folkemusikken, der sammen med viserne var hans udgangspunkt, da han for mere end 50 år siden begyndte at optræde. Han vil derfor spille nogle af sine smukke guitarnumre inspireret af nordisk folketone, og han vil give smagsprøver på sine nye melodier til Ida Jessens nyoversættelse af Salmernes bog fra det Gamle Testamente - og i øvrigt blande alle nuancerne fra sin store palet med tekster af Aakjær, Halfdan, Nordbrandt m.fl. - serveret med stort musikalsk overskud.

Anders Roland er en jævnlig gæst i Thy da han også ofte spiller med den lune visesanger Anders Mikkelsen, Hurup. Mikkelsen vil også være til stede ved koncerten - ikke som musiker men som videofotograf. De to har nemlig valgt at bruge denne koncert i Danmarks mindste sognekirke til at lave en live-video med Anders Roland.

Koncerten finder sted i Lodbjerg Kirke tirsdag den 7. august kl. 19.00. Der er gratis adgang